BRUKSANVISNING - CAT6 UTP-RULLAR

Därefter hittar du en snabbguide för att göra nätverkskablar med den längd som passar dina behov.

 

Vad behöver du?

  1. Nätverkskabel Mr. Tronic.
  2. Crimptång (ingår ej)
  3. Wire Stripper (ingår ej)
  4. RJ45-kontakter (ingår ej)

 

STEG 1: Anpassad storlek.

Klipp till önskad storlek med en trådkapare.

 

STEG 2: Förberedelse av ändarna.

Ta bort ledningen 25 mm från änden. För in tråden i verktygets avtagningsdel och dra åt den. Vrid sedan pressverktyget runt tråden i en jämn, jämn rörelse för att skapa en ren skärning. Håll i verktyget och dra mot kabeländen för att ta bort beläggningen.

 

STEG 3: Beställ tvinnade par

Skruva loss och räta ut ledningarna inuti kabeln. Inuti tråden ser du en massa mindre tvinnade ledningar. Separera de tvinnade trådarna och sträck dem så att de blir lättare att sortera i rätt ordning. Ordna kablarna i rätt ordning. Den korrekta sekvensen är som följer från vänster till höger: orange / vit, orange, grön / vit, blå, blå / vit, grön, brun / vit, brun

 

STEG 4: Justera tvinnade par

Klipp ledningarna i en jämn 13 mm linje från manteln. Håll kablarna med tummen och pekfingret för att hålla dem ordnade. Använd sedan skärverktyget på pressverktyget för att klippa dem till en jämn linje.

 

STEG 5: RJ45-kontakt

Sätt i kablarna i RJ-45-kontakten. Håll i RJ-45-kontakten så att klämman är i botten och de små metallstiften är uppåt. För in kabeln i kontakten så att var och en av de små kablarna passar in i de små platserna i kontakten.

 

STEG 6: Crimptång.

Lim in kontakten i verktygets klämdel och dra åt två gånger. s. Pressa handtagen för att krympa kontakten och säkra kablarna. Släpp handtagen och dra åt verktyget igen för att se till att alla tappar är nedtryckta.

 

STEG 7: Klar!

Ta bort kabeln från verktyget och kontrollera att alla stift är vända nedåt. Dra ut kontakten ur verktyget och observera stiften så att de alla trycks ned i en jämn linje.