GEBRUIKSAANWIJZING - CAT6 UTP-SPOELEN

Vervolgens vindt u een korte handleiding om netwerkkabels te maken met de lengte die bij u past.

 

Wat heb je nodig?

  1. Netwerkkabel Mr. Tronic.
  2. Krimptang (niet inbegrepen)
  3. Draadstripper (niet inbegrepen)
  4. RJ45-connectoren (niet inbegrepen)

 

STAP 1: Aangepast formaat.

Snijd met een draadknipper op de gewenste maat.

 

STAP 2: De uiteinden voorbereiden.

Strip de draad op 25 mm van het uiteinde. Steek de draad in het draadstrippergedeelte van het gereedschap en draai vast. Draai vervolgens de krimptang rond de draad in een soepele, gelijkmatige beweging om een ​​zuivere snede te creëren. Houd het gereedschap vast en trek naar het uiteinde van de kabel om de coating te verwijderen.

 

STAP 3: Bestel getwiste paren

Draai de draden in de kabel los en maak ze recht. Binnenin de draad zie je een aantal kleinere gedraaide draden. Scheid de gedraaide draden en rek ze uit, zodat ze gemakkelijker in de juiste volgorde kunnen worden gesorteerd. Organiseer de kabels in de juiste volgorde. De juiste volgorde is van links naar rechts: oranje / wit, oranje, groen / wit, blauw, blauw / wit, groen, bruin / wit, bruin

 

STAP 4: Lijn gedraaide paren uit

Knip de draden in een uniforme lijn van 13 mm uit de mantel. Houd de kabels vast met uw duim en wijsvinger om ze op orde te houden. Gebruik vervolgens het snijgedeelte van de krimptang om ze tot een gladde lijn te snijden.

 

STAP 5: RJ45-connector

Steek de kabels in de RJ-45-connector. Houd de RJ-45-connector zo vast dat de clip zich onderaan bevindt en de kleine metalen pinnen naar boven wijzen. Steek de kabel in de connector zodat elk van de kleine kabels in de kleine sleuven in de connector past.

 

STAP 6: Krimptang.

Lijm de connector in het krimpgedeelte van de tool en draai hem twee keer vast. s. Knijp in de hendels om de connector te krimpen en zet de kabels vast. Laat de handgrepen los en draai het gereedschap weer vast om ervoor te zorgen dat alle pinnen zijn ingedrukt.

 

STAP 7: Klaar!

Verwijder de kabel van het gereedschap en controleer of alle pinnen naar beneden zijn gericht. Trek de connector uit het gereedschap en observeer de pinnen om te zien of ze allemaal in een uniforme lijn naar beneden worden gedrukt.